Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak draagt u bij aan een beter klimaat, en het is goed voor uw portemonnee. In samenwerking met Kemkens Solar leggen we elk jaar zoveel mogelijk zonnepanelen op bestaande woningen. U leest er hieronder meer over.

Wat we doen

Wij willen elk jaar zo'n 1.000 huishoudens een aanbod doen voor zonnepanelen op hun bestaande woning. Een deel van deze woningen zijn onderdeel van een renovatie- of verduurzamingsproject, maar we schrijven ook woningen aan waar geen project gaande is. Daarnaast leggen we uiteraard ook maximaal zonnepanelen op al onze nieuwbouw.

Zonnepanelen op bestaande woningen

In 2021 stuurden wij diverse buurten een aanbod voor zonnepanelen. De buurten die wij aanschrijven, worden zorgvuldig geselecteerd. Ze voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De daken lijken geschikt voor zonnepanelen.
  • Er staan géén werkzaamheden aan het dak gepland voor de komende jaren.
  • De ligging (ten opzichte van zon) is goed. Er staan bijvoorbeeld niet teveel bomen in de weg.

Samenwerkingspartner: Kemkens Solar

In 2021 zijn wij voor onze zonnepanelenprojecten een samenwerking gestart met Kemkens Solar. Aangezien wij zelf geen zonnepanelen kunnen leggen, doen zij zit voor ons. Van het adviesgesprek tot de nazorg en het onderhoud: via Kemkens Solar is het allemaal geregeld.

"Het plaatsen van de panelen was in een halve dag gepiept, we hebben er totaal geen rommel van gehad. Ik ben onder de indruk van het aantal kilowattuur dat ik al heb terug geleverd. In onze wijk zijn alle gebruikers heel tevreden. Op deze manier helpen we het milieu én onze eigen portemonnee een handje."

Bart van der Elst, secretaris HV Martinipad - heeft zonnepanelen sinds 2020.

Zelf (laten) leggen?

Als u ons aanbod voor zonnepanelen liever niet wilt afwachten, mag u het ook zelf regelen. In dat geval moet de installatie wel voldoen aan onze kwaliteitseisen. Daarom moet u vooraf toestemming bij ons aanvragen. Neem dus altijd contact met ons op. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie

Bekijk hier de brochure die huurders krijgen als hun woning aan de beurt is voor het leggen van zonnepanelen. Benieuwd of u in 2022 een aanbod van ons kunt verwachten? Stuur een e-mail naar duurzaamheid@zayaz.nl.