Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen bij aan een beter klimaat, en zijn goed voor uw portemonnee. We leggen ze dan ook standaard op alle nieuwe huizen die we bouwen. En als we uw woning komen renoveren of verduurzamen bieden wij ze als keuzeoptie aan. En ook buiten die projecten bieden we steeds meer zonnepanelen aan voor huurders van bestaande woningen. Maar dat kan uiteraard niet overal tegelijk. U leest er hieronder meer over.

Wat we doen

Elk jaar sturen wij diverse buurten een aanbod voor zonnepanelen. De buurten die wij aanschrijven, worden zorgvuldig geselecteerd. Ze voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De daken lijken geschikt voor zonnepanelen.
  • Er staan géén werkzaamheden aan het dak gepland voor de komende vijf jaar.
  • De ligging (ten opzichte van zon) is goed. Er staan bijvoorbeeld niet teveel bomen in de weg.
Ons streven is om elk jaar zo'n 1.000 huishoudens een aanbod te doen voor zonnepanelen op hun bestaande woning.

Wanneer even wachten?

Het liefst willen we zo snel mogelijk op zoveel mogelijk daken zonnepanelen leggen. En dat gaat goed: inmiddels zijn al meer dan 1.850 van onze woningen voorzien van zonnepanelen. Dat is mooi, maar het betekent ook dat er nog heel veel daken te doen zijn.

Op dit moment willen veel huurders zonnepanelen. Logisch, maar helaas kunnen we niet overal tegelijk aan de slag. Bovendien moet aan veel woningen méér gebeuren dan alleen zonnepanelen. We gaan ook nog heel veel woningen isoleren. Dat noemen we 'verduurzamen'. Als we een woning verduurzamen dan isoleren we onder andere het dak. Om dit te kunnen doen, moet er niets op het dak liggen. Dus ook geen zonnepanelen. Het weghalen en terugplaatsen is duur. Als uw woning binnen nu en vijf jaar aan de beurt is voor verduurzamen dan kunt u nu helaas geen zonnepanelen krijgen. Pas als wij uw woning verduurzamen krijgt u een aanbod.

Samenwerkingspartner: Kemkens Solar

Voor onze zonnepanelenprojecten werken wij samen met Kemkens Solar. Aangezien wij zelf geen zonnepanelen kunnen leggen, doen zij dit voor ons. Van het adviesgesprek tot de nazorg en het onderhoud: via Kemkens Solar is het allemaal geregeld.

"Het plaatsen van de panelen was in een halve dag gepiept, we hebben er totaal geen rommel van gehad. Ik ben onder de indruk van het aantal kilowattuur dat ik al heb terug geleverd. In onze wijk zijn alle gebruikers heel tevreden. Op deze manier helpen we het milieu én onze eigen portemonnee een handje."

Bart van der Elst, secretaris HV Martinipad - heeft zonnepanelen sinds 2020.

U krijgt een aanbod en dan?

Zodra uw woning aan de beurt is, krijgt u van Zayaz een brief met een aanbod. Als u interesse heeft, kunt u een adviesgesprek bij Kemkens aanvragen. Zij bespreken dan samen met u de situatie. U heeft daarna de mogelijkheid om ja of nee tegen ons aanbod te zeggen.

Bent u benieuwd of u binnen afzienbare tijd een aanbod voor zonnepanelen van ons kunt verwachten? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen leggen: zo werkt het

Heeft u een aanbod van ons gehad en bent u benieuwd hoe het plaatsen van zonnepanelen werkt? Onderstaande video laat het zien!

Zelf (laten) leggen?

Ons aanbod voor zonnepanelen is erg gunstig. Wij raden u daarom aan om dit af te wachten. Ook al kan het lang duren omdat we niet overal tegelijkertijd aan de slag kunnen. Wilt u niet afwachten? Dan mag u de zonnepanelen ook zelf regelen met een installateur. Kijk hier voor meer informatie.

Advies voor wie al zonnepanelen heeft

Heeft u al zonnepanelen en vraagt u zich af hoe deze moeten worden onderhouden? Of hoe u kunt zien of de zonnepanelen het wel doen? U vindt hier de antwoorden op veelgestelde vragen.